يكشنبه ۲۵ آبان ۹۹
گمان میکنم مطالعه، یکی از لذتبخشترین کارها در جهان است. غوطهور شدن در دنیای کتابها، سوار شدن بر بال خیال، آموختن چیزهای تازه و درس گرفتن از متفکرین و اندیشمندان، برای انسانی که با «خواندن» خو گرفته است، با هیچ لذت دیگری برابر نیست.
با این حال، جهان امروز ما، با سرعت هرچه تمامتر به سمت بیگانه شدن با مطالعه پیش میرود. فراگیر شدن شبکههای اجتماعی و نرمافزارهای پیام رسان، موجب تولید گستردهی محتوا در زمینههای گوناگون گشته و همین امر سهم کتاب را در سبد محتوای مصرفی انسان امروز، به کمترین حد نسبت به روزگاران پیشین رسانده است.
این فراگیری شبکههای اجتماعی و نرمافزارهای پیامرسان، البته هرچند امکان تولید محتوا و «رسانه» داشتن را برای تک تک مردم جامعه فراهم آورده است، اما به همین میزان، امکان دسترسی به اطلاعات معتبر و گزیده را کمتر از پیش کرده است.
درست است که در این روزگار، مردم از اختیار بیشتری برای انتخاب محتوای مصرفی خود برخوردارند، اما همین تنوع وسیع، بسیاری از اوقات موجب کمتر دیده شدن محتوای مرغوب و گم شدن آن در زیر تلی از محتوای نامرغوب خواهد شد.
در حقیقت، به گمان من، آزادی بر علیه آگاهی عمل میکند و امکان به دست آوردن اطلاعات صحیح و معتبر را نسبت به گذشته دشوارتر میسازد.
با این توصیفات، به نظر میرسد کتابها، هنوز همچون گذشته، معتبرتر از سایر منابع هستند و برای کسب اطلاعات تازه گزینهی مناسبتری به نظر میآیند.
بنابراین، خوب است کودکان و نوجوانان را با لذت مطالعه آشنا کنیم و به جستجوی پاسخ سوالات در میان برگههای کتاب عادتشان دهیم و تلاش کنیم تا با کتاب احساس بیگانگی نکنند.
از همین رو، تصمیم گرفتم با تولید و انتشار مجموعهی «سفر به دنیای کتاب»، دانشآموزان مقاطع متوسطه اول و دوم را با کتاب آشتی دهم و بهانهای برای رفاقت بیشتر آنها با این یار مهربان شوم.
در نخستین قسمت این مجموعه، به عنوان مقدمه، به فواید مطالعه و اهمیت آن پرداختهام. در سایر قسمتها نیز در خصوص شیوههای صحیح مطالعه، انواع کتابها و معرفی کتابهای مناسب سن نوجوانان صحبت خواهم کرد.
امیدوارم دیدن این ویدیو برای شما مفید باشد و سپاسگزار خواهم شد اگر آن را به دست نوجوانان و دانشآموزان پیرامونتان برسانید.
پینوشت: این ویدیو را با هدف تولید محتوا برای مدارس محل کارم ساختهام. دلیل اسلاید نخستین نیز همین است. قصد داشتم در نسخهی مخصوص وبلاگ آن را حذف کنم که امروز متوجه شدم فایلهای نرمافزار پریمیر را به محل نامعلومی جابهجا کردهام! در نتیجه، نخستین قسمت را به همین شکل تقدیم نگاهتان میکنم. این مسئله انشاالله در سایر قسمتها اصلاح خواهد شد.