دولت‌خانه | مسعود پایمرد

چه به از دولت لطف سخن و طبع سلیم


یادداشتی بر کتاب سه دقیقه در قیامت

سه دقیقه در قیامت

مدتی بود از چند نفر، نام کتاب «سه دقیقه در قیامت» را می‌شنیدم. این بود که وقتی طاقچه آن را بین لیست پیشنهاداتش به من قرار داد سراغش رفتم و مطالعه‌اش کردم.

کتاب، روایتگر یک تجربه‌ی نزدیک به مرگ (NDE) است. تجربه‌های نزدیک به مرگ، به مواردی گفته می‌شود که در آن‌ها، در اثر سانحه‌ای، روح برای لحظاتی از بدن جدا می‌شود و سپس به جسم بازمی‌گردد. برخی از کسانی که این قبیل حوادث را از سر گذرانده‌اند، پس از به هوش آمدن، موارد عجیب و جذابی را برای دیگران تعریف کرده‌اند.

این اولین تجربه‌ی من از خواندن کتاب‌های روایتگر NDE بود و از همین رو، در این یادداشت در مقام مقایسه‌ی این کتاب، با سایر کتاب‌های مشابه این حوزه نیستم.

در مجموع، کتاب کوتاه و خواندنی است و می‌شود در یک یا دو نشست آن را به پایان رساند. محتوا، به سه بخش تقسیم می‌شود:

در بخش مقدمه توضیحاتی در خصوص تجربه‌های نزدیک به مرگ و کتاب‌های مشابه موجود در این زمینه داده شده است. بخش دوم به روایت راوی از آن‌چه دیده و تجربه کرده اختصاص یافته است و بخش پایانی نیز دربردارنده‌ی برخی از پرسش‌های مخاطبان پس از مطالعه‌ی چاپ‌های نخست کتاب و پاسخ به آن‌هاست.

به گمان من، کتاب از آن جهت که تلنگری‌ست برای بیدار شدن و بهتر زندگی کردن، بسیار مفید است و از این دیدگاه، علی‌رغم حجم نسبتا کمش، می‌تواند منشاء برکات بسیاری در زندگی خوانندگان گردد.

با این حال، نگارش کتاب چندان مطلوب نیست و از آن رو که با ماجرایی عجیب و شنیدنی رو به رو هستیم، انتظار می‌رفت جذاب‌تر و فنی‌تر باشد و مخاطب را بیشتر و عمیق‌تر با خود درگیر کند.

اشکال دیگر کتاب، ناویراسته بودن آن در بسیاری از قسمت‌هاست. چنان که زبان نوشتاری گاه، بی‌دلیل، تبدیل به زبان گفتاری می‌شود و یا برعکس. همچنین نقص در قرار دادن علایم نگارشی و نیز عدم دقت در اصلاح جملات، اندکی کتاب را دچار مشکل کرده است.

در حقیقت، اشکالات ویرایشی کتاب تا حدی زیاد است که من شک دارم انتشارات شهید ابراهیم هادی در نهایت کار و پیش از شروع مرحله چاپ، اصلا آن را به دست ویراستار سپرده باشد!!!

با این همه، تقریبا در تمام صفحات، مطالب قابل فهم است و این اشکالات باعث آسیب جدی به آن نگردیده است.

با تمام این موارد، در مجموع از مطالعه‌ی کتاب راضی بودم و خواندنش را توصیه می‌کنم.

 بریده‌ای از کتاب:

اگر کسی در زمینه‌ی حق‌الناس به شما بدهکار بود و او را در دنیا ببخشی، ده برابر آن در نامه‌ی عملت ثبت می‌شود. اما اگر به برزخ کشیده شود همان مقدار خواهد بود.

 راه‌های دسترسی به کتاب:

 

خوب می نوسی برادر

ممنونم
نظر لطف شماست... 
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
به این خانه‌ی محقر خوش آمدید. در این‌جا یادداشت‌ها، دغدغه ها و تجربه های نگارنده را خواهید یافت.
بهانه ی ساختن این خانه، دوست عزیزی است که مرا، انسانی که مدت‌ها از نثر فاصله گرفته بود را، هم به نوشتن معتاد کرده است. در این‌جا به هرگوشه‌ای سرک خواهم کشید و از هر چیزی خواهم نوشت. بدیهی است منبع و ماخذ کلیه‌ی یادداشت‌های فاقد منبع، ذهن نویسنده است.
امید است آن‌چه نوشته ام و خواهید خواند، مقبول افتد...
کتاب‌های من

آخرین کتاب‌هایی که خوانده‌ام

حسن و دل
really liked it
در نوع خود کتاب جالبی است. داستانی عرفانی است که به طریق تمثیل ماجرای عشق "دل" پسر پادشاه یونان، "عقل"، را که در "قلعه ی بدن" حکومت می کند به "حُسن" دختر پادشاه مشرق، "عشق"، که در شهر "دیدار" ساکن است روایت می کند. دل در حقیقت طالب آب ح...
tagged: literature
منجنیق
really liked it
حسین صفا، در این کتاب تصویر جدیدی از غزل فارسی را ارائه می کند. تصویری که در عین شباهت هایش به تصویری که از غزل کلاسیک مشهور در ذهن مان داریم دارای تفاوت هایی نیز هست. تفاوت هایی آن چنان عمیق که گاه حتی شاید مجبورمان کند نام غزل بر اشعار...
tagged: literature and poet
صد سال تنهایی
it was amazing
صدسال تنهایی را نخوانده‌ام، با آن زندگی کرده‌ام. کتاب بی‌نظیری است. با قلمی شیوا و روان و توصیفاتی بدیع و حیرت انگیز. با سبکی منحصر به فرد -رئالیسم جادویی- و جاسازی عناصر خیالی و غیر واقعی در بافت دنیایی واقعی، آن هم چنان ممزوج به یکدیگر...
tagged: literature and novel
ناصر ارمنی
really liked it
در میان داستان ها، "زمزم" را بیش از بقیه دوست داشتم. اغلب پایان بندی ها را پسندیدم. هرچند با برخی از آنها ارتباط برقرار نکردم. در مجموع، به گمانم امیرخانی در نوشتن داستان بلند، توانمندتر از داستان کوتاه است.
tagged: literature and short-story
کافه پیانو
it was amazing
هرکس هرچه می‌خواهد بگوید! من حس می‌کنم کافه پیانو یکی از بهترین رمان هایی است که این سال‌ها خوانده ام. لحن گیرا و صمیمی کتاب، به علاوه فضای زنده و جذاب آن چیزی است که در هر کتابی پیدا نمی‌شود. لحنی آن‌قدر گیرا که وقتی کتاب را باز می‌کنید...
tagged: literature and novel

goodreads.com
Designed By Erfan Powered by Bayan